מופאש – מוצאים אוצר ששווה זה"ב הסיפור של תיאטרון מופאש (חלק רביעי)

פוסט זה הוא המשך של חלקים קודמים בסיפור של מופאש, מומלץ לקרוא אותם לפני קריאה של הפרק הזה:
הסיפור של מופאש חלק ראשון
הסיפור של מופאש חלק שני
הסיפור של מופאש חלק שלישי

את הפרק הקודם סיימנו בסיפור על ההצגה אגדת להטוטים, איך היא נולדה, וכמה סיפורים מיוחדים מהעבודה עליה. ובפרק הזה נמקד בסיפור של ההצגה אוצר הזה"ב – הצגת זהירות בדרכים

אוצר הזהב הצגת זהירות בדברים בשילוב להטוטים
אוצר הזהב הצגת זהירות בדברים בשילוב להטוטים

מחפשים נושאים חדשים ומוצאים זה"ב

לאחר שראינו את ההצגה והביקוש שיש להצגה שמשלבת להטוטים ותוכן, החלטנו להפיק הצגה נוספת ומתוך חיפוש ובירור מצאנו את נושא הזהירות בדרכים. נושא מאוד מבוקש ופופולארי בבתי הספר, ונושא שגם מקבל הרבה מימון מהרשויות המקומיות והמועצות. וגם מימון מיוחד מהרשות הלאומית לבטיחות בדרכים להצגות ופעילויות בנושא זה"ב.

כיוון שבפעם הקודמת עבדנו בהצלחה רבה עם אושרי ואסף ככותבים וגם כבמאים בחרנו גם הפעם לפנות אליהם והפעם להצגה חדשה בנושא זהירות בדרכים – שקיבלה בהמשך את השם – אוצר הזה"ב

אושרי ואסף כתבו מחזה והצגה יפים ומיוחדים. בבסיס הסיפור נמצא דודי, ילד חכם שטוב בלימודים ובספורט ומצליח מאוד גם בחידון זהירות בדרכים. למרות ההצלחה שלו בחידון, הוא לא מפנים את את חוקי הזה"ב ומזלזל בהם. ואז הוא מגיע לעולם מוזר שבו הוא פוגש ליצן שמלמד אותו את החשיבות של חוקי הזה"ב.

אני ליצן? קצת פסיכודרמה

כשישבו עם אסף והוא הציג לנו את המחזה (התסריט של ההצגה), התברר באופן טבעי שיהודה ישחק את הילד (יהודה מגולח ונראה צעיר יותר) ועמי… הוא יהיה הליצן.

היה לי (עמי כותב הפוסט) קשה לקבל את היותי ליצן, הרי אני רציני ולא עושה שטויות… אז אסף לקח את יהודה ואותי לעיבוד דמויות ובתהליך שמקובל בפסיכודרמה חיפשנו והצלחנו למצוא את הליצן שבתוכי.

בשיחה ומשחק ושילוב וחיפוש, מצאנו את דמות הליצן השטותניק והרציני שאתו ארגיש נוח ואוכל לשחק בצורה הטובה ביותר – וכך לאחר החיפוש הצלחנו למצוא את מונקו

מונקו הוא ליצן שאוהב לעשות שטויות, לשחק ולהיות כיפי, אבל כשמגיעים לעניין של זהירות ובטיחות הוא עוצר ונהיה רציני ואחרי ו- "לא צוחק על זהירות בדרכים".

בסרטון המצורף רואים את הבמאי אסף פניאל מספר על התהליך של חידוד הדמות, וקבוצת הפלייבק רצוא ושוב משקפת את הסיפור.

פלייבק רצוא ושוב משקף את הסיפור של אוצר הזה"ב ומונקו

עובדים על הצגת זהירות בדרכים – אוצר הזה"ב

כמו בכל נושא שמעלים הצגה עליו, נכנסו ולמדו את נושא הזהירות בדרכים, ודייקנו את הנושאים שחשובים לילדים בגילאי היסודי בהצגת זה"ב, ואלו הנושאים שעליהם עבדנו בהצגה.

עברנו תהליך רגיל ומהנה של למידת הטקסט, חזרות וכמובן ההפקה.

הפעם גייסנו למוזיקה את המוזיקאי המוכשר אלעד יעקובוביץ שהלחין מוזיקה מהנה וכיפית להצגה ומנגינות נוספות שהשתלבו בהצגה בקטעים השונים.

לתפאורה והתלבושות הפיזיים גייסנו את ההורים של עמי – מישל ורבקה חניא שתפרו את התלבושת המגניבה של מונקו, ובנו את הארגז המיוחד שבו נמצא אוצר הזהב.

את שאר התלבושות הזמנו וקנינו במיוחד להצגה.

לתפאורה הפעם השתמשנו באיורים צבעוניים שנמצאים באופן קבוע מאחורינו בהצגה.

לאט לאט ההצגה התגבשה ורקמה עור וגידים והפכה להצגה שלימה ומהנה. ולמופע הראשון שלנו שלא משלב בתוכו אש (כי לא הגיוני לשלב אש בהצגה על זהירות). ההצגה מצחיקה ומהנה ובהרצה הראשונה שלה קיבלנו המון מחמאות. עם זאת גם קצת כשלונות.

דודי נוסע בזהירות באוטו מונקו
תפאורה מיוחדת – דודי נוסע בזהירות באוטו מונקו

הדברים שלא הלכו עם ההצגה

הפעם הראשונה שבה לא הצלחנו הייתה עם ההצגה הזו, והיו שתי נקודות שבהם הרגשנו את הכישלון בצורה הכי חזקה.

פספוס ראשון – לא יודעים לצפות את ההתנהגות של הקהל

חשבנו שיהיה מגניב כשדודי גיבור ההצגה מוצא את האוצר שהוא יזרוק מטבעות זהב שמצא בתוך הארגז המיוחד שבו נמצא אוצר הזה"ב. בשביל להשיג מטבעות בחרנו להשתמש במטבעות שוקולד..

ובהצגת הבכורה איך שיהודה (דודי) זרק את המטבעות באויר, והקהל הבין שאלו שוקולדים הקהל הסתער על הבמה והתחיל לאסוף את המטבעות.

לקח הרבה זמן להחזיר אותם לשבת ולסיים בצורה נורמלית את ההצגה.
כמובן שהקטע ירד מההצגה.

פספוס שני – יותר מידי הומור ולהטוטים (איך לא קיבלנו אישור של הרלב"ד)

ההצגה משלבת הרבה הומור ומונקו מדבר בשפה שמאוד מצחיקה את הילדים. לצערנו השפה המיוחדת של מונקו והביטויים המצחיקים שלו לא עברו את בודקי ובוחני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. והפעילות לא אושרה על ידם.

הם פסקו שההצגה לא כתובה בעברית תקנית, למרות שהסברנו שזה חלק מההומור והשפה המיוחדת של הליצן בהצגה, ושחד אופן לא יכול להעביר זהירות.

למרות שניסנו להסביר ולמרות שהילדים, המורים והצוותים המקצועיים התאהבו. ההצגה לא קיבלה את אישור הרלב"ד.

אסור להתייאש יוצאים לשטח ומצליחים!

למרות שלא הצלחנו לקבל את אישור הרלב"ד ואחרי שהבנו שאם נרצה לקבל אישור נצטרך לוותר על השילוב של תוכן ולהטוטים, החלטנו לשווק את ההצגה באופן עצמאי, לישובים, מתנסים ובתי ספר.

ההצגה התקבלה בזרועות פתוחות, התגובות היו נלהבות ואנחנו רצים עם ההצגה עד היום. בזכות המחזה הנפלא, המוזיקה, התפאורה והשילוב של להטוטים עם תוכן. הצופים בהצגה מתאהבים ונהנים מכל רגע. וכמובן שלומדים ומפנימים את חוקי הזהירות בדרכים שאנחנו מעבירים בהצגה.

לשמחתנו ההזמנות להצגה ממשיכות והופענו עם ההצגה במקומות שונים ולקהלים מגוונים החל מקהל כללי ועד לקהל חרדי ושמרן ביותר. ובכל המקומות קיבלנו תגובות חיוביות וטובות.

טריילר של הצגת זהירות בדרכים – אוצר הזה"ב

איך מזמינים הצגת זהירות בדרכים?

  • בוחרים את ההצגה אוצר הזה"ב
  • מתקשרים אלינו או שולחים הודעה בוואצאפ או בצור הקשר באתר
  • קובעים תאריך
  • מקבלים הצגה מעולה על זהירות בדרכים.

פעילויות בנושא זה"ב

אנו מציעים מגוון פעילויות בנושא זה"ב ואתם מוזמנים לבקר ולהכיר אותם:

לחלק החמישי של הסיפור של מופאש – לחצו כאן>>

נשמח להיות בקשר!

מספר טלפון: 054-6702328
מלאו את הטופס וניצור קשר בהקדם

דילוג לתוכן